• darkblurbg

 

OVER LAURA HOLLEMAN

Als student Theatermanagement was ik al gefascineerd door het circus: de bevlogen en vakkundige artiesten, de cross-overs met andere kunstdisciplines, en het toegankelijke werkveld maakten dat ik er bij wilde horen. Het is een kunstvorm die iedereen kan raken, en ik wil ervoor zorgen dat het publiek die mogelijkheid heeft.

Na mijn studies Mediamanagement en Theatermanagement ben ik voor mezelf begonnen onder de naam ZO!LAU. Sinds eind 2015 ben ik actief in de culturele sector op productiegebied. 

Vol ambitie, initiatiefrijk en multi-inzetbaar, zo omschrijven opdrachtgevers mij.

 

Circus is een kunstvorm waarbij spanning, verwondering en humor voorop staan en verheft het anders zijn van probleem naar een kunst.

 

 

VISIE

Sinds ik een passie heb ontwikkeld voor circus wil ik dat iedereen kennis maakt met wat ik ervaar als ik circus zie. Op het moment heerst er nog een stoffig beeld van circus in Nederland, daar wil ik verandering in brengen. Net als in dans heeft circus meerdere stromingen: klassiek, traditioneel, hedendaags, en allerlei vormen daartussen in. Voorop staat dat circus een beleving op zich is. ‘Op het puntje van je stoel zitten’ is een gevoel wat in bijna alle vormen van circus terugkomt en dat wil ik iedereen laten ervaren.